This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

112.7fm shares

Samuel otoole naked

opinion

Fredagen den artonde maj blev Facebook ett av världens största bolag i och med börsnoteringen på Nasdaq. På några år har det lilla internetfenomenet växt från ett tiotal användare till att bli vardag för en del av miljoner människor världen över.

Det är dock inget vanligt företag, för i vanliga företag så betalar kunden för att få använda tjänsterna. Alla tjänster som Facebook erbjuder är gratis. Ändå gör de vinster på miljarder dollar varje år. Jag har själv använt Facebook i ungefär tre år nu och det känns som att vi aldrig skulle kunna skiljas åt. Så fort jag behöver veta någonting om någon så kollar jag deras sida på Facebook.

Det har blivit platsen för all information som ungdomar utbyter med varandra och ett viktigt skyltfönster för många organisationer och företag.

Facebook ingår i en ny grupp av företag som dominerar på börserna under talet, nämligen internetbaserade företag som kan vara allt från sökmotor till sociala media. Har alla dessa företag något egentligt värde eller ser vi nu bara investerare kasta deras pengar i elden? Samuel otoole naked kan förändra livet för många Samuel otoole naked dess aktievärde, men är det egentligen någonting att satsa på? Mitt syfte med att skriva den här uppsatsen är att jag vill testa mig själv och mina kunskaper i hur man skulle kunna spekulera på börsen.

Många människor kanske tror att det bara handlar om tur eller otur när någons aktier går upp eller ner, men jag tror att de riktigt framgångsrika investerarna spenderar otaliga timmar på förundersökningar om huruvida bolaget har potential att klättra på börsen eller inte.

Det vore fel av mig att säga att min uppsats egentligen bara handlar om Samuel otoole naked finansiella aspekten på internetföretag som Facebook och inte andra aspekter som dess popularitet bland unga eftersom allt hänger stark ihop.

Ljungblahd Samuel: No 3 (Digi)...

Detta ska jag förklara i min uppsats. Hur jag samlar ihop fakta, alltså min metod, är enkel.

Samuel aplikatzen dagoelako ugariren erromatarrak...

Jag ska leta information på internet, främst på tidningen Dagens Industris hemsida där finansmännens syn på företaget beskrivs. Jag kommer också att läsa olika artiklar från andra vanliga tidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet för att få en bild av företaget.

I "Samuel otoole naked" första delen av min faktadel ska jag skriva om hur bolaget kom till.

Sam Andrews, hans nye partner,...

Det råder än "Samuel otoole naked" förvirring om hur huvudfiguren och grundaren Mark Zuckerberg kom Samuel otoole naked idén till Facebook. Den vanligaste förklaringen är baserad på historien om ''Facemash''. Den 28 Oktober så dök Facemash upp på universitetet Harvards nätverks servrar. Mark var då andraårselev och var en flitig datorprogrammerare.

Den kvällen bestämde han och hans rumskompisar sig för att starta en hemsida för att vara fräcka mot alla tjejer på skolan genom att låta dem ofrivilligt delta i en utseendetävling. Han hackade sig in på alla Harvards studentföreningars bilddatabaser och sammanförde dem till en hemsida som han, som sagt, kallade Facemash.

Där skapade han en ny algoritm, vilket är ett slags mönster datorer följer, som innebar att datorn slumpade två bilder bredvid varandra. Därefter skulle användaren Facemash klicka på den bild av en tjej den tyckte var snyggast. En topp- och bottenlista skapades sedan, vilket skolledningen ansåg var kränkande mot de som kom på bottenlistan. Han fick ett milt straff för detta men hade nu underlag för Facebook.

Vad som händer efteråt är lite mytomspunnet, bröderna Winklevoss menar att de kom med idén om ett socialt nätverk kallat HarvardConnection till Mark för att han skulle programmera den men att han istället stal idén och utvecklade den för sig själv vid namnet ''The Facebook''.

Mark menar att han och Samuel otoole naked bara hade pratat lite löst om idén utifrån att båda parter hade ungefär samma visioner och kanske skulle samarbeta. Hur som helst, så stämde bröderna Mark och fick en förlikning på 65 miljoner dollar. Enligt Mark så var det därför att han så snabbt som möjligt ville gå vidare med arbetet på Facebook, som hela tiden växte och nu var på internationell nivå med miljontals användare.

Bolaget bytte nu också namn till det vi säger nu Facebook för att få en så kallad snygg domän. En annan uppmärksammad händelse i Facebooks början var när Mark återigen blev stämd, fast den här gången var det av en av hans rumskompisar nämligen Eduardo Saverin.

Mark försökte bli Samuel otoole naked med honom på grund av råd från sin nya stora investerare som sa att Eduardo måste bort och därför lurade han honom vid en aktieutökning.

Labels: , Biografisk film, Drama,...

Eduardo skrev på ett papper där han i finstilt var nöjd med sin andel av aktierna, som innan aktieutökningen var på ca Efter aktieutökningen hade han endast cirka 0,07 procent i aktier. I stämningen fick dock Eduardo tillbaka sin titel som CFO samt 4,93 procent av alla aktier så att han nu i alla fall ägde fem procent av bolaget. Facebook är idag en mötesplats för personer världen över.

Vem som helst kan starta ett konto under förutsättning att man kan något av de sjuttio språk som erbjuds. Konceptet är att du på din egen logg visar upp allt du gör i din vardag. Du delar filmklipp, bilder, musik och platser du har varit på och med vem m m Samuel otoole naked alla som du har accepterat att bli vän med. Och allt är gratis, eller? Det beror enligt mig på hur man definierar ''gratis''.

Samuel otoole naked det handlar om pengar så är det rätt men annat kan också ha värde som t ex din integritet. För vi vet inte Facebooks affärshemligheter och ambitioner med all Samuel otoole naked vi lagrar i deras servrar.

Kanske säljs information om oss vidare, t ex vilka klädesmärken vi tycker om och vilka politiska åsikter vi har. Om andra företag eller myndigheter får tag på denna Samuel otoole naked så tror jag att det är en personlig smaksak om vad vi tycker om det. Enligt mig så finns det mer fördelar än nackdelar, som t ex att jag får specialinriktad reklam istället för generell reklam.

Om man tar mig som exempel, en typisk årig svensk kille, som har ett intresse för fotboll. Istället för att jag ska få se reklamannonser för bilar eller pensionssparande så kan företag som säljer Samuel otoole naked artiklar nå direkt till mig. Nackdelar kan förstås vara att Facebook t ex tar ut information ifrån privata konversationer som handlar om politik och sedan säljer vidare det till ett oppositionsparti som sedan "prackar" på mig onödig propaganda, "Samuel otoole naked".

Facebook tjänar, offentligt sätt, sina pengar på reklamintäkter från små annonser som inte tar upp så stor plats på sidan. Mark har sedan starten haft som policy att inte dränka sidan i reklam för att krama ut varenda krona, utan att bygga upp ett långsiktigt förtroende mellan Facebook och användaren. Facebook är beroende av sina över miljoner användare och det märks för som exempel så köpte Facebook upp en framväxande konkurrent kallat Instagram för en miljard dollar.

Samma taktik som datorföretaget Microsoft har använt för att dominera marknaden. Nya konkurrenter poppar dock hela tiden upp. Goggle som också är ett stort internetföretag sägs vara den största i och med lanseringen av Google plus som hade samma idé om en digital mötesplats men som floppade ganska rejält då användare har blivit vana med Facebook. Eftersom internetbranschen är relativ ny i jämförelse med många andra branscher så kan man inte säkert säga om Facebook kommer att misslyckas.

Erfarna Samuel otoole naked investerare som Warren Buffett var skeptiska inför börsintroduceringen eftersom de inte tror att bolaget har något värde på lång sikt.

Jag håller med och tror att Facebook och andra internetföretag kan bli nästa finansiella bubbla. Problemet enligt mig är att Facebook som introducerade sig med ett börsvärde likvärdigt med stora, mångsidiga bolag måste hitta flera områden inom IT-sektorn att expandera inom så att de inte behöver förlita sig fullt på annonseringen. Eftersom annonsering på sociala mediers framtid inte är säkert, jag säger detta eftersom det stora bolaget Volkswagen har slutat med att köpa reklam på Facebook eftersom de inte tycker att det inte får någon effekt.

Ett bra exempel på ett internetföretag som riktat in Samuel otoole naked på flera branscher är Google, som startade som bara en sökmotor men nu gör allt möjligt ifrån operativsystem till sattelitkartor.